dania i przepisy

Aromatyczne i obfite pierwsze danie, które można przygotować zarówno na wodzie, jak i w bulionie mięsnym. Zamiast gotowanej kiełbasy można użyć dowolnego gotowego produktu wędliniarskiego.
Składniki:2 litry wody4 ziemniaki250 g gotowanej kiełbasy lub szynki2 jajka1 marchewka1 żarówkasól, liść laurowy, przyprawy i przyprawyolej (do smażenia warzyw i kiełbasek)pietruszka lub koperek
Przygotowanie:

Wlej wodę do ognia, aby zagotować.&nbs p;Ziemniaki, cebulę i marchew ob rać. Kiełbasę (lub szynkę) pokroić w paski lub w kostkę. Pokrój ziemniaki w kostkę i gdy woda się zagotuje, możesz włożyć do wody.

Pokrój cebulę, zetrzyj marchewki, smaż warzywa przez 3-4 minuty na oleju. Dodaj do nich kiełbasę i smaż przez kolejne 5-7 minut, mieszając.

Do ziemniaków dodać pieczone warzywa i kiełbasę, gotować wszystko razem, aż ziemniaki będą gotowe. Posolić i dodać przyprawy, liść laurowy.

Umyj i pokrój warzywa. Jajka wstrząsnąć i cienkim strumieniem, mieszając, wlać do zupy. Dodaj warzywa, przykryj i natychmiast wyłącz ogień.

Zupa Ziemniaczana Z Kiełbasą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.